П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк прибрати запах у пральній машині?

Як прибрати запах у пральній машині?

Этот материал также доступен на русском языке
У пральній машині виникає неприємний запах, коли на барабані та ущільнювачі дверей залишається осад після прання, на який прилипають пил та бруд з одягу.

Ще одна причина – це засмічення у зливальному шлангу або каналізаційній трубі.

Щоб прибрати запах, потрібно раз на місяць провести прання без білизни, включивши режим прання не менше 60°С. Це допоможе очистити барабан та зливний шланг.

Також під час прання без білизни рекомендується додавати такі розчини:

  • змішайте 1/4 склянки води з такою ж кількістю соди. Розчин, що вийшов, додайте у відсік для миючих засобів. У барабан машинки налийте 2 склянки столового оцту;
  • налийте не більше 60 мл відбілювача у відсік для порошку. Якщо після прання з барабана пахне відбілювачем, проведіть його ще раз, але вже без відбілювача.

Щоб протерти гумову манжету на барабані, змішайте оцет і воду в пропорції 1:1, змочіть в розчині ганчірку і ретельно протріть гуму. Також не забувайте вимивати від залишків порошку лоток та чистити фільтр зливного насоса, обов’язково відключивши машинку від розетки.

Щоб не було запаху, потрібно добре висушити барабан, перш ніж закрити машину. Не накопичуйте бруду всередині машини та використовуйте режим додаткового полоскання, якщо він передбачений у пральній машині.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні