Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЛюдям, які постраждали від війни, в Україні забезпечать психологічну допомогу та підтримку

Людям, які постраждали від війни, в Україні забезпечать психологічну допомогу та підтримку

Этот материал также доступен на русском языке
Держава забезпечить психологічну допомогу та підтримку українцям, які постраждали від війни.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про утворення міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що від початку війни в Україні зростає чисельність людей, які постраждали від агресивних і насильницьких дій та потребують комплексної психологічної допомоги. Окрім постійної загрози фізичних травм під час війни, багато українців переживають травми психологічні.

«Практично все населення України живе в постійному стресі, відчуває страх та тривогу, не почувається у безпеці, що в цілому має негативний вплив на психічне здоров’я і викликає ризик розвитку розладів психіки. Особливо вразливі військовослужбовці, які брали безпосередню участь у бойових діях; працівники правоохоронних органів; особи, залучені до ліквідації наслідків бойових дій; внутрішньо переміщені особи; особи, які постраждали від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом; ті, хто пережив втрату близької людини, та інші категорії. Чимало з них звертаються по допомогу до різних державних органів та структур, бо не знають алгоритму дій», – зазначається в повідомленні.

Відтак виникла необхідність забезпечення координації дій у питаннях єдиного підходу до надання психологічної допомоги цим особам та їх підтримки з боку держави.

Повідомляється, що з цією метою під співголовуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Міністра охорони здоров’я України утворено міжвідомчу координаційну раду з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ.

«Основні завдання міжвідомчої координаційної ради – консолідація зусиль органів влади для поліпшення їх міжвідомчої взаємодії у питаннях формування та реалізації державної політики у сфері охорони психічного здоров’я, оперативного прийняття рішень з питань надання психологічної допомоги постраждалому населенню та вирішення проблем, пов’язаних із наданням такого виду допомоги на рівні держави», – йдеться в повідомленні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні