Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 8 травня – День матері в Україні

Цей день в історії: 8 травня – День матері в Україні

Этот материал также доступен на русском языке
У різних країнах також відрізняються дні, в які відзначають День матері.

Так, вони можуть бути приурочені до різних релігійних свят, пов’язаних з Богородицею: Благовіщення, Успіння, Непорочного зачаття і таке інше.

8 травня – День матері в Україні

В Україні День матері відзначається у другу неділю травня відповідно до Указу Президента України від 10 травня 1999 року.

День матері – це одне з найзворушливіших свят, тому що кожне з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ – образ своєї мами, яка все зрозуміє, вибачить, завжди пошкодує і буде беззавітно любити попри все що.

Щастя і краса материнства у всі віки оспівувалися найкращими художниками та поетами. І невипадково – від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити рівень культури та благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть у дружній родині та під опікою щасливої ​​матері.

День пам’яті та примирення в Україні та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

22 листопада 2004 року Генеральна Асамблея проголосила 8 та 9 травня днями пам’яті та примирення та, визнаючи, що держави-члени можуть мати свої дні перемоги, звільнення та святкування, запропонувала всім державам-членам, організаціям системи Організації Об’єднаних Націй, неурядовим організаціям та приватним особам щорічно відповідним чином відзначати один із цих днів або обидва ці дні як данину пам’яті всім жертвам Другої світової війни.

День шанування святих жінок-мироносиць

8 травня віруючі відзначають День шанування святих жінок-мироносиць, які, як відомо, були ученицями Христа. Ці жінки ніколи не залишали Ісуса в смутку, допомагали йому і не відходили від нього, були з ним у скрутні хвилини, поділяли з ним радість та горе. Завдяки Марії Магдалині весь світ дізнався, що Месія воскрес. Вважається, що вона була не одна. Усі дружини-мироносиці є рівноапостольними святими, їхні добрі діяння за своєю значимістю прирівняні до апостольських.

Дружини-мироносиці першими пішли до труни, де, як вони думали, було тіло Христа. Жінки хотіли підготувати тіло після смерті та розп’яття до християнського поховання, несли із собою миро — дорогоцінне масло, щоб умастити тіло. Однак Ісуса в цій труні не було. Печера була відкрита та порожня. Жінки не побоялися того, що вони можуть бути заарештовані вартою, адже вважали свій обов’язок перед тілом Ісуса вищим за страхи. Їх зустрів ангел, який сказав, що Месія воскрес. Марії Магдалині Ісус з’явився особисто і наказав їй рознести звістку про його воскресіння усьому світу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні