Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яНайефективніші народні засоби від болю в суглобах

Найефективніші народні засоби від болю в суглобах

Этот материал также доступен на русском языке
Захворювання суглобів поширені у людей будь-якого віку.

Неважливо, де саме локалізується біль – у попереку, плечах, колінах або деінде – існує ряд народних засобів від болю в суглобах, які ефективно полегшують такі симптоми, як застій у м’язах, обмеженість руху та труднощі при ходьбі.

Болі у суглобах: лікування

1. Лимон.

Він має здатність проникати та руйнувати, а мазь Вишневського – прогрівати та витягувати. Тому при болю в суглобах ефективний такий рецепт: відріжте кружок лимона і зафіксуйте на ніч на хворому суглобі, на другу ніч зробіть компрес, а на третю – компрес з маззю Вишневського.

2. Яєчна шкаралупа та молоко.

Подрібніть трохи яєчної шкаралупи, додайте таку ж кількість сквашеного в домашніх умовах молока, розмішайте до однорідної маси і зробіть компрес, тримайте на хворому суглобі не більше години.

3. Прополіс.

Щодня необхідно приймати по одній горошині прополісу, а на суглоб робити аплікації з розм’якшеного на водяній бані прополісу.

4. Мазь домашнього приготування.

Подрібніть по одній столовій ложці сухої трави звіробою та деревію і змішайте зі столовою ложкою розігрітого на водяній бані вазеліну. Отриману мазь втирайте у хворий суглоб масажними рухами.

5. Гарячий та холодний компреси.

Вони допомагають швидко зняти біль та розслабити напружені м’язи. Помістіть гарячий компрес на пошкоджену область на двадцять хвилин, відразу після цього на 20 хвилин прикладіть холодний компрес.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні