Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВід чого допомагає бузок?

Від чого допомагає бузок?

Этот материал также доступен на русском языке
Квіти, кора, нирки, насіння і листя бузку вже давно зайняли свою нішу в народній медицині як цілюще зілля від багатьох.

Про те, що бузок є лікарською рослиною, знають далеко не всі. Іноді навіть практикуючі медики змушені іноді звертатися до народної медицини.

1. Настойка для втирання при ревматизмі та остеохондрозі. Взяти 10 грамів квітки бузку і залити їх 100 мл горілки. Залишити на 14 днів наполягати у темній ємності. Готову настойку процідити, втирати у хворе місце.

2.Відвар нирок бузку при цукровому діабеті. Візьміть 2 столові ложки нирок бузку і залийте 500 мл окропу. Залишіть на 6 годин наполягати, потім процідіть. Приймайте готовий відвар по 1 столовій ложці перед їдою.

3. Чай із бузку для гостроти зору. Потрібно взяти свіжі квітки рослини та заварити як будь-який інший чай. Після того як засіб охолоне, беремо марлю і складаємо кілька шарів. Змочуємо її у чаї та прикладаємо до очей. Тримаємо 10 хвилин.

4. Бузок як потогінний і жарознижувальний засіб. Дві столові ложки суцвіть або бруньок бузку залити півлітра окропу та настояти теплому місці. Приймати по склянці такого настою тричі на день у підігрітому вигляді.

5. Листя бузку при головних болях. Свіже листя прикладають до скроневої, потиличної або лобової частини голови – і головний біль проходить.

6. Бузок очищає нариви. Подрібнене листя прикладають до нариву, нарив швидше дозріває і очищається від гною.

ПРОТИПОКАЗАННЯ

Всередину препарати з бузку слід застосовувати обережно і лише проконсультувавшись із лікарем.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні