Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаГрошіГрошову допомогу на проживання може отримати ще одна категорія українців

Грошову допомогу на проживання може отримати ще одна категорія українців

Этот материал также доступен на русском языке
Уряд передбачив можливість отримання допомоги на проживання окремими категоріями внутрішньо переміщених осіб, які мають зруйноване житло.

Так, відповідно до постанови Кабміну від 19.04.2022 № 476 дія виданої довідки про взяття на облік ВПО не скасовуватиметься, а призначена допомога на проживання не припинятиметься, у разі якщо переселенець повертається до залишеного постійного місця проживання і при цьому:

  • є власником пошкодженого або знищеного нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації;
  • подав заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний веб-портал електронних послуг.

Звертаємо увагу, що у всіх інших випадках повідомлення ВПО про повернення до залишеного постійного місця проживання буде підставою для зняття з обліку та припинення виплати допомоги на проживання.

Натомість повідомляти про повернення – обов’язково для переселенців. Так, згідно з постановою Кабміну від 19.04.2022 № 476 у разі повернення до занедбаного постійного місця проживання ВПО зобов’язані проінформувати про це, у т.ч. через портал Дія:

  • не пізніше ніж за 3 дні до від’їзду – орган соціального захисту населення, у т.ч. через ЦНАП, за місцем отримання довідки про взяття на облік ВПО, або орган соціального захисту населення протягом 3-х днів після повернення до залишеного постійного проживання.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні