П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниДефіцит пального: коли налагодяться постачання та яка буде ціна

Дефіцит пального: коли налагодяться постачання та яка буде ціна

Этот материал также доступен на русском языке
Зараз в Україні спостерігається справжній ажіотаж із пальним, у багатьох містах його просто немає, а якщо і з'являється у продажу – то мінімальна кількість. Де Україна братиме пальне?

За словами голови гуманітарного штабу Київської області Олексія Кулеби, єдиним постачальником пального буде ЄС, і відповідно ціна на пальне буде на рівні із сусідніми країнами.

Про це він сказав у відеозверненні, пише sud.ua.

«Окупанти знищують нашу інфраструктуру, а це викликає труднощі з постачанням товарів. Звісно, це стосується і пального. Під час війни подібні речі передбачені, і влада робить все для того, щоб швидко налагодити цю ситуацію. Розуміємо також, що пальне подорожчає… Єдиним постачальником пального буде ЄС, і відповідно ціна на нього буде на рівні із сусідніми країнами», – сказав Кулеба.

Він зазначив, що зараз у пріоритеті забезпечення пальним ЗСУ, медиків, рятувальників та волонтерів, а далі – критичних галузей економіки.

«Постачання пального налагодиться найближчим часом, найближчими днями. Прошу всіх, будь ласка, зберігайте спокій. Влада працює над вирішенням цього питання, і скоро дефіцит буде покритий», – додав Кулеба.

Для порівняння наведемо цифри. У Польщі бензин А95 у перерахунку на гривні в середньому коштує близько 47 грн, у Німеччині – 70 грн, у Чехії – 57 грн, у Словаччині – 52 грн.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у травні може зникнути популярний вид пального.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні