Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаГроші500 тисяч українців отримають додатково по 2220 гривень допомоги, - Мінсоцполітики

500 тисяч українців отримають додатково по 2220 гривень допомоги, – Мінсоцполітики

Этот материал также доступен на русском языке
Міністерство соціальної політики України уклало меморандум про взаєморозуміння із Всесвітньою продовольчою програмою, згідно з яким внутрішньо переміщені особи з числа найбільш уразливих груп отримають додаткові до державних програм грошові виплати.

Про це повідомила Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Згідно з укладеним меморандумом, виплата додаткової грошової допомоги вразливим домогосподарствам буде здійснюватися за три місяці у розмірі 2220 гривень на кожного члена домогосподарства на місяць, але не більше ніж для трьох осіб. В рамках програми планується охопити додатковою до державних програм підтримкою близько 500 тисяч людей.

«Ми розуміємо, що через широкомасштабну війну значна частина економіки у нас зупинилася, а кількість людей, які потребують допомоги, значно зросла. Тому використовуємо кожну можливість залучити від міжнародних партнерів додаткові ресурси, щоб надати більше підтримки людям, які потребують під час війни. Станом на сьогоднішній день завдяки співпраці з агентствами ООН та іншими міжнародними організаціями реалізуються програми грошових виплат, які надаються людям додатково до державної допомоги, на загальну суму 9,6 мільярда гривень. За рахунок цих коштів понад 2 мільйони людей, які постраждали від війни, з найбільш уразливих категорій отримають виплати у розмірі від 2200 до 2500 гривень на місяць на строк від 1 до 3 місяців», – прокоментувала Марина Лазебна.

Нагадаємо, раніше ми розповідали,  хто в Україні зможе отримати 1000 доларів допомоги.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні