Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниБританська розвідка назвала українські міста, які є головною метою Путіна

Британська розвідка назвала українські міста, які є головною метою Путіна

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на активну фазу бойових дій у Східній операційній зоні, РФ щодня завдає ударів практично по всій території України. У британській розвідці назвали міста, які Росія хоче отримати.

Так, за даними розвідки Великої Британії, Росія орієнтується на такі ключові міста, як Одеса, Херсон та Маріуполь, щоб повністю контролювати доступ до Чорного моря та морські лінії зв’язку України. Про це йдеться у звіті Міноборони Великої Британії за 4 травня, пише Суспільне.

«Продовження орієнтування на такі ключові міста, як Одеса, Херсон та Маріуполь, наголошує на бажанні Росії повністю контролювати доступ до Чорного моря, що дозволить їм контролювати морські лінії зв’язку України, що негативно вплине на їхню [українську] економіку», – заявила британська розвідка .

Незважаючи на те, що російські наземні операції зосереджені на сході України, ракетні удари продовжуються по всій країні — таким чином, Росія намагається завадити Україні поповнити свої запаси.

Також у розвідці зазначили, що у міру того, як російські операції зазнавали невдачі, окупанти продовжували завдавати ударів по невійськових об’єктах України, включаючи школи, лікарні, житлові будинки та транспортні вузли. Все це робиться, аби послабити рішучість України.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні