Інгредієнти:
борошно – 450 г,
сода – 1 чайна ложка,
вершкове масло – 15 г,
кисле молоко чи кефір – 300-350 мл,
листя щавлю – 300 г,
цукор – 2 столові ложки,
сіль – 0,5 чайної ложки.
Приготування:
- У мисці змішати борошно, соду та сіль.
- Додати в суміш вершкове масло і влити кисле молоко або кефір. Замісити тісто.
- На присипаному мукою столі злегка вимісити тісто і розділити на дві частини.
- З однієї частини тіста зробити коржик розміром 23 см і завтовшки 0,5 см.
- Зверху коржики викласти листя щавлю і посипати цукром.
- Зробити другий коржик і накрити нею щавель.
- Кінці коржиків добре з’єднати разом.
- Форму для випікання змастити олією та присипати борошном, викласти пиріг, накрити кришкою.
- Випікати при 200 градусів, поки коржик не стане блідо-золотистого кольору.