П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні стало простіше отримати статус безробітного в “Дії’ та отримувати гроші

В Україні стало простіше отримати статус безробітного в “Дії’ та отримувати гроші

Этот материал также доступен на русском языке
Багато українців втратити робочі місця у зв’язку з війною. Тому, урядом було прийнято рішення спростити процедуру отримання статусу під час війни та протягом 180 днів після закінчення воєнного періоду.

Перевагою є те, що для отримання статусу не обов’язково відвідувати центр зайнятості та відстоювати кілометрові черги. Все можна зробити у державному порталі «Дія». В анкеті варто вказати найближчий центр зайнятості, ввести номера соціального рахунку та обрати періодичність виплат.

Якщо ви не маєте соціального рахунку, то протягом 10 робочих днів після отримання статусу вам необхідно відкрити його та надіслати реквізити на електронну пошту того центру, який ви вказали в анкеті. На жаль, якщо внутрішньо переміщена особа втратила свої документи, то центр зайнятості доведеться таки відвідати. Працівники знайдуть необхідні дані з державних реєстрів. Виплати також зможуть отримать працівники, які формально не розірвали договір, але під час війни не мають змоги працювати.

ФОП також можуть отримати фінансову допомогу, якщо втратили частину зарплати чи доходу, але при цьому залишилися в Україні. Переселенцям, що виїхали за кордон та перебувають та більше ніж 30 днів, іх статус анулюється. Під час війни допомога з безробіття призначається в мінімальному розмірі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні