П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовини68-а доба війни: у Генштабі ЗСУ повідомили, на яких напрямках йде наступ...

68-а доба війни: у Генштабі ЗСУ повідомили, на яких напрямках йде наступ ворога

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася шістдесят восьма доба героїчного протистояння Українського народу російському військовому вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти України та наступальні дії у Східній операційній зоні.

На Волинському та Поліському напрямках визначено підрозділи збройних сил республіки Білорусь, які й надалі виконують завдання щодо прикриття українсько-білоруського кордону у Брестській та Гомельській областях. Зберігається загроза завдання противником ракетних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури з території республіки Білорусь.

На Сіверському напрямку ворог із мінометів обстрілював позиції наших військ у районі Сеньківки Чернігівської області. У прикордонних з Україною районах Брянської області встановлено посилені адміністративно-поліцейські та контррозвідувальні режими. На основних дорогах та поблизу населених пунктів розташовані контрольно-пропускні пости.

На Слобожанському напрямку угруповання противника продовжує обстріл міста Харкова та населених пунктів Уди та Прудянка.

На Ізюмському напрямі продовжуються наступальні дії ворога у напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ. Противник продовжував обстріл наших військ.

На Донецькому напрямку угруповання окупаційних військ веде наступальні дії практично вздовж усієї лінії зіткнення.

На Лиманському напрямі противник надавав вогненний вплив на підрозділи наших військ на рубежі Лиман – Сіверск з метою витіснення їх з позицій і створення умов наступу на Слов’янськ.

На Сєвєродонецькому напрямку основні зусилля ворог зосередив на взятті під повний контроль Рубіжного та підготовці до наступу на Сєвєродонецьк.

На Попаснянському напрямку противник намагався покращити тактичне становище у районі Попасної. Підсилив війська за рахунок переміщення з Маріупольського спрямування однієї батальйонної тактичної групи.

З метою нарощування системи протиповітряної оборони противник розгорнув додаткові зенітно-ракетні комплекси на тимчасово зайнятих та тимчасово окупованих територіях Луганської та Запорізької областей.

На Таврійському та Південнобузькому напрямках ворог продовжує спроби покращення свого тактичного становища та обстрілів.

На Таврійському напрямку продовжуються заходи щодо перегрупування ворожих підрозділів, нарощування складових системи вогневої ураження, інженерного обладнання позицій поповнення запасів боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів.

На Південнобузькому напрямку окупанти намагаються вийти на адміністративний кордон Херсонської області, шукають слабкі місця у нашій обороні.

У районі Миколаєва агресор провів повітряну розвідку із застосуванням трьох БПЛА. Вів артилерійський вогонь щодо позицій наших підрозділів.

Минулої доби підрозділи протиповітряної оборони вразили десять БПЛА “Орлан-10”. Несе ворог значні втрати, особливо в артилерії та на суші. Тільки на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито десять атак російських окупантів, знищено два танки, сімнадцять артилерійських систем, тридцять вісім одиниць бойової броньованої техніки та десять одиниць автомобільної техніки супротивника.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що Генштаб опублікував зведення про втрати ворога.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні