Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯкщо через окупацію не дійшла пенсія, як отримати гроші у Ощадбанку навіть...

Якщо через окупацію не дійшла пенсія, як отримати гроші у Ощадбанку навіть без картки?

Этот материал также доступен на русском языке
Під час воєнного стану та бойових дій, що проходять, багато пенсіонерів опинилися в несподіваних і часом непередбачуваних ситуаціях. Як же у такому разі отримати свою пенсію?

Розповідаємо, що робити пенсіонерам, які мешкають у тимчасово окупованих населених пунктах, або де відбуваються бойові дії, та які не змогли отримати пенсію.

Багато пенсіонерів в Україні отримували виплати не на карткові рахунки, а за місцем проживання. Тепер деякі населені пункти окуповані або в оточенні, або бойові дії проходять недалеко від них. Відтак доставляти туди пенсії немає можливості.

У Міністерстві соціальної політики пояснили, що робити у такому разі людям, щоб забрати свої гроші.

Усі суми пенсій нараховуватимуться на рахунки, відкриті в Ощадбанку

Укрпошта спочатку має сформувати погодження з військово-цивільними адміністраціями щодо відсутності технічної можливості здійснювати виплату та доставку пенсій на певних територіях. Цей документ вона має подати до Пенсійного фонду. Після цієї процедури кошти буде переведено на рахунки банку.

Пенсіонер може отримати свої гроші у будь-якому відділенні Ощадбанку на безпечній території. Для цього людині потрібно зробити таке:

  • прийти до банку з паспортом та довідкою за номером податкового коду;
  • підписати договір банківського рахунку.

Якщо пенсіонер не забрав гроші у Ощадбанку, то вся сума пенсії зберігається. Щойно з’явиться безпечна можливість доставляти гроші у певні регіони, Укрпошта одразу доставить ці пенсії людям за місцем проживання.

“Якщо пенсіонер переселився на безпечну територію, то за його зверненням до Пенсійного фонду пенсія може виплачуватись Укрпоштою за новим місцем перебування, через Ощадбанк або інший обраний уповноважений банк. Для пенсіонерів, які отримують виплати на банківські картки, нічого не змінюється і їм пенсія зараховується , – додали до Мінсоцполітики.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні