Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Мінсоцполітики розповіли, що буде із пенсіями людей на окупованих територіях

У Мінсоцполітики розповіли, що буде із пенсіями людей на окупованих територіях

Этот материал также доступен на русском языке
Багато пенсіонерів не змогли евакуюватися і продовжують жити в регіонах, де ведуться активні бойові дії або ж вони окуповані. Що буде із пенсіями.

Міністерка соціальної політики Марина Лазебна розповіла в ефірі телемарафону про нові рішення уряду щодо пенсій українців.

– Ми вже давно зробили три способи отримати пенсію: через Укрпошту, через Ощадбанк та на банківський рахунок, як людина і отримувала. Через два місяці ми побачили ситуацію, що люди залишалися на окупованих територіях та не можуть отримувати пенсію. Тому ми ухвалили рішення: пенсіонерам, які залишилися на окупованих територіях і де продовжуються бойові дії, вся сума пенсії зараховуватиметься на рахунки Ощадбанку, – зазначила Лазебна.

Такі рахунки відкриваються, коли Укрпошта повідомляє, що неспроможна доставити пенсію. Людині не треба нічого робити, рахунок відкривається органами влади.

Пенсіонер отримає пенсію у будь-якому відділенні Ощадбанку, коли поїде. Мінсоцполітики запевняє, що людині зараховуються гроші у будь-якому разі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали чому не всі пенсіонери отримали пенсії за квітень.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні