П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЯк зняти готівку в умовах війни – корисні поради

Як зняти готівку в умовах війни – корисні поради

Этот материал также доступен на русском языке
У воєнний час у багатьох виникає проблема зі зняттям готівки з банківської картки. Розповідаємо, де і як клієнти українських банків можуть перевести в готівку гроші.

Про це пише Finance.ua.

Можна знімати гроші в будь-якому банкоматі

Одна з найпоширеніших помилок полягає в тому, що якщо картка, наприклад, випущена ПриватБанком, то і зняти з неї готівку можна тільки в банкоматі ПриватБанку. Насправді це не так: ПриватБанк домовився з рештою банків, що він компенсує комісію за зняття грошей у їхніх банкоматах. І для клієнтів таке зняття буде безкоштовним.

А ось для зняття великої суми доведеться шукати або свій банкомат або відділення банку.

Справа в тому, що зняти в «чужих» банкоматах звичні «20 тис. гривень кожні три години» не вийде: банки не дуже люблять карти «чужинців» і встановлюють за ними жорсткі обмеження: від 200 до 1 тис. гривень за одне зняття .

Зняти гроші можна на касі магазину або в Новій пошті

Ще одним зручним нововведенням стала можливість отримати деяку суму у готівці, здійснюючи оплату на касі в супермаркеті. Таку послугу пропонують відразу кілька торгових мереж: «АТБ», «Сільпо», «Маркетопт», Eva та інші.

Для того, щоб зняти готівку, необхідно здійснити якусь покупку в магазині та на касі попередити касира про те, що хочете зняти готівку.

Велику суму, звісно, ​​зняти не вийде: на касах видають не більше 6 тис. гривень. Але в умовах, коли поряд немає банкомату, це може бути дуже доречним.

Краще, якщо у вас є карта Visa

Банки вкрай неохоче видають готівку за чужими картами MasterCard (це пов’язано з нижчою комісією інтерчейндж): найчастіше зняти з картки MasterCard у чужому банкоматі більше 200-500 гривень не вийде.

А ось до чужих карток Visa банки більш лояльні. З ними вдасться зняти від 1 тис. до 3 тис. залежно від «щедрості» банкомату.

Умови зняття готівки в найпопулярніших банках

ПриватБанк

Дозволяє знімати зі своїх карток по 20 тис. гривень кожні 3 години.

monobank

За зняття своїх коштів із «Білої» або «Чорної» карток банк візьме комісію 0,5%.

Альфа-Банк

По карті White можна зняти без комісії до 30 тис. грн. на місяць.

По карті Black – до 100 тис. грн. на місяць.

По карті Graphite – до 150 тис. грн. на місяць.

При цьому за добу банк дозволяє зняти з будь-якої з цих карток не більше 20 тис. грн.

ПУМБ

Максимальна сума, яку можна отримати із «ВсеКарти» за одне зняття у банкоматі – 10 тис. гривень. Кількість операцій на добу – до 10, але може бути легко збільшено.

Таким чином за кілька разів реально зняти максимальний денний ліміт, встановлений Національним банком – 100 тис. гривень.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні