Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯк прийматимуть першокласників до шкіл у воєнний час?

Як прийматимуть першокласників до шкіл у воєнний час?

Этот материал также доступен на русском языке
Міністерство освіти і науки України оприлюднило рекомендації щодо зарахування дітей до 1-го класу закладів загальної середньої освіти в умовах воєнного часу.

Цього року зарахування здійснюватиметься відповідно до Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних навчальних закладів, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України №367, пише Я і Закон.

Які потрібні документи для зарахування до 1 класу?

До заяви одного з батьків (або повнолітнього) додаються:

  • копія свідоцтва про народження або документа, що засвідчує особу (при поданні копії перевіряється оригінал);
  • медична довідка за формою первинної облікової документації №086-1/о “Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду” (оригінал або копія).

У зв’язку з військовим становищем, під час прийому документів необхідно враховувати, що діти (або один з батьків), які мають довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, довідку про звернення за захистом, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту або якій надано тимчасовий захист, а також які не мають одного або обох документів, також зараховуються до ЗЗСО.

Якщо втрачено свідоцтво про народження

У разі відсутності свідоцтва про народження керівник закладу невідкладно інформує орган опіки та піклування для сприяння в оформленні документа. Якщо кількість потенційних першокласників перевищує здатність установи, орган, у сфері управління якого знаходиться заклад, має запропонувати перелік ЗЗСО, доступних та наближених до місця проживання сім’ї, а також сприяти зарахуванню дітей до обраних навчальних закладів.

Хто забезпечить безпеку здобуття освіти в умовах війни?

Забезпечення державних гарантій, створення безпечного освітнього середовища, а також організацію здобуття освіти, освітнього процесу в умовах воєнного стану здійснюють:

  • органи виконавчої влади, органи військового командування, військові, військово-цивільні адміністрації та органи місцевого самоврядування, їх представники, посадові особи (керівники, голови, начальники), органи управління (структурні підрозділи) у сфері освіти;
  • навчальні заклади, заклади освіти, наукові установи та їх засновники;
  • громадські об’єднання, благодійні організації та фізичні особи, які здійснюють благодійну (волонтерську) діяльність.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні