Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯк отримати пенсію, якщо ваш банк не працює?

Як отримати пенсію, якщо ваш банк не працює?

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну, яку розпочалася в Україні 24 лютого, багато пенсіонерів не можуть отримати свої виплати. Або банк, де вони отримували пенсію, не працює, або змінили місце проживання. Але вирішити проблему можна за допомогою альтернативного способу отримання пенсії.

Якщо банк, в якому українець отримував свої соціальні виплати або пенсію, перестає працювати, то можна звернутися до будь-якого відділення Ощадбанку, пише НВ.

Що потрібно для отримання пенсії в іншому банку?

Необхідно залишити заявку, звернувшись в:

  • Пенсійний фонд України з питань пенсії
  • Органи соціального захисту населення з питань соціальних виплат

Там проінформують, у якому відділенні Ощадбанку можна забрати свою допомогу від держави. З собою слід взяти паспорт та довідку про надання ідентифікаційного номера.

Як відбуватиметься виплата?

Без відкриття рахунку у формі грошового переказу на картку Ощадбанку щомісяця людина має можливість звернутися до іншого відділення Ощадбанку.

Слід звернути увагу. Міністерство соціальної політики України, Пенсійний фонд України, органи соціального захисту населення можуть зателефонувати для перевірки та уточнення інформації, необхідної для повноцінного нарахування всіх соціальних виплат.

Дітям з інвалідністю, яким виповнилося 18 років у період з лютого 2022 року, які не встигли набути статусу особи з інвалідністю, держава продовжує виплачувати соціальну допомогу протягом періоду дії військового стану та 30 днів після її припинення.

</ a>

Інфографіку створив благодійний фонд ССЗ у співпраці з Міністерством України з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні