Новини

Кому не можна їсти зелений борщ?

Кому слід вживати страву з обережністю?

1. При проблемах із нирками. Дуже обережно варто вживати щавель при сечокам’яній хворобі. Та й для здорових людей щоденне вживання страв із щавлем небажано – це може спричинити утворення оксалатів у нирках.

2. При подагрі. «Не любить» щавель та подагра – хвороба суглобів, при якій порушується обмін речовин та солі відкладаються у суглобах. При цьому щавлева кислота сприяє цьому процесу.

3. При гастриті та виразці. Цей продукт шкідливий тим, хто страждає на гастрит із підвищеною кислотністю, виразкою шлунка та дванадцятипалої кишки, або у кого відбуваються будь-які інші запальні процеси в органах шлунково-кишкового тракту.

ВАЖЛИВО! Щоб пом’якшити вплив щавлевої кислоти, додайте до зеленого борщу сметану. Також не варто використовувати старе листя рослини.

Новое на сайте

  • Новини

Не вносьте ці добрива на грядки з цибулею: самі залишите себе без урожаю

Усі ми знаємо, що для хорошого врожаю будь-яку культуру потрібно удобрювати. Стосується це і цибулі.…

05/05/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на понеділок, 6 травня

У понеділок, 6 травня, вночі без істотних опадів, удень у північних та західних областях пройдуть…

05/05/2024 21:55
  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 6 травня

Чи будуть цього дня геомагнітні хвилювання?

05/05/2024 20:56
  • Новини

Гороскоп на тиждень з 6 по 12 травня: час ухвалення відповідальних рішень

Усі зміни, які назрівали за попередні два тижні, тепер стають очевидними. Ефективними є будь-які починання…

05/05/2024 19:59
  • Новини

Святковий вечір – зі святковими головоломками

Без сумніву, ви знаєте, що постійні тренування завжди приносять свої плоди. Чи хочете ви наростити…

05/05/2024 18:56
  • Статті

Світлий тиждень: чи треба ходити на цвинтар і як вітати один одного?

Нинішнього року Світла седмиця відзначається з 6 по 11 травня. Читач запитує: «Чи правда, що…

05/05/2024 17:18