Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіНа період воєнного стану держслужбовцям дозволили не подавати декларації про доходи

На період воєнного стану держслужбовцям дозволили не подавати декларації про доходи

Этот материал также доступен на русском языке
Українські держслужбовці у період війна можуть не подавати декларації про доходи та не зобов'язані декларувати зміни у своєму майновому стані.

Таке роз’яснення надало Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) у відповідь на інформаційний запит.

У роз’ясненні зокрема йдеться, що українці, які у мирний час зобов’язані декларувати всі істотні зміни у своєму майновому становищі, у воєнний час не зобов’язані це робити. При цьому НАЗК посилається на особливості застосування Закону України “Про запобігання корупції” у воєнний час.

У відповіді НАЗК зокрема говориться, що у воєнний час у країні діють інші методи фінансового контролю, і що держслужбовці не зобов’язані втрачати час на заповнення декларацій. Натомість вони мають зосередити максимум зусиль для оборони країни та перемоги над загарбниками.

“З огляду на указ Президента України від 24.02.2022 №64/2022 “Про запровадження військового стану в Україні”, затверджений Законом України від 24.02.2022 №2102-IX “Про затвердження Указу Президента України “Про запровадження військового стану в Україні” , та відповідно п. 15 ч. 1 ст. 11 Закону, в роз’ясненнях від 28.02.2022 щодо застосування окремих положень Закону України “Про запобігання корупції” щодо заходів фінансового контролю в умовах військового стану, Національне агентство зазначає, що до перемоги над рашистськими загарбниками та припинення військового стану суб’єкти декларування не повинні гаяти час заповнення та подання декларації та (або) повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, при цьому мають докладати всіх можливих зусиль, спрямованих на захист власної свободи, миру в Європі та світі, оборону української держави”, – сказано у відповіді.

Джерело: today.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні