Дієтологи рекомендують вживати його щодня у невеликих кількостях. Чому?
1. Оливкова олія покращує мозкову діяльність, зміцнює пам’ять за рахунок наявності у складі омега-3 жирних кислот.
2. Не окислюється у процесі термічної обробки і містить великої кількості насичених жирів. Саме тому оливкову олію можна використовувати для обсмажування продуктів.
3. Має легкий проносний і сильний жовчогінний ефект. Тому регулярне вживання оливкової олії запобігає утворенню каменів у жовчному міхурі.
4. Знижує рівень «поганого» холестерину та зміцнює стінки судин.
ВАЖЛИВО! Особливо корисним вважається оливкова олія першого віджиму.
Хто може претендувати на достроковий вихід на пенсію у 2024 році та що потрібно для…
Натяжні стелі, популярність яких стрімко росте, дозволяють замаскувати недоліки перекриття та інженерні комунікації, а головне,…
Благодійна організація розпочинає видачу нової гуманітарної допомоги. Хто її може отримати і куди варто звернутись.
Російські війська продовжують стримувати ворога на найгарячіших ділянках фронту. Українські воїни активними діями завдають окупаційним…
На що варто звернути увагу власникам газових плит та колонок, щоб уникнути штрафу у розмірі…
30 квітня в Україні свткують День прикордонників України, Всесвітній день мобільності та доступності, Міжнародний день…