П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниКому заплатять "бойові" 100 тисяч?

Кому заплатять “бойові” 100 тисяч?

Этот материал также доступен на русском языке
З 1 березня цього року військовослужбовцям ЗСУ на 30% збільшили грошове забезпечення.

Розмір виплат залежить від посади, звання, тривалості військової служби та інших показників. Сюди також включаються премії та різні надбавки.

Крім того, військовослужбовцям, які беруть участь у бойових діях, надано додаткову нагороду у розмірі 100 тисяч гривень на місяць пропорційно часу участі у бойових діях.

Додаткову винагороду захисники та захисниці можуть отримати:

– у зв’язку з пораненням, пов’язаним із захистом Батьківщини, якщо вони перебувають на стаціонарному лікуванні в медустановах, включаючи час переміщення з однієї лікарняної установи до іншої, або ж перебувають у відпустці для лікування після тяжкого поранення за висновком військово-лікарської комісії;

– якщо були захоплені в полон або стали заручниками, а також примусово переселені до нейтральних держав або зникли безвісти.

Одноразова грошова допомога виплачується також сім’ям осіб, які померли внаслідок поранення (контузії, травми, каліцтва), отриманого під час захисту Батьківщини у період дії воєнного стану. Допомога виплачується не пізніше ніж через рік після поранення (контузії, травми, каліцтва).

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні