П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯк захистити плодові дерева від попелиці: перевірені способи

Як захистити плодові дерева від попелиці: перевірені способи

Этот материал также доступен на русском языке
Розпізнати рослини, уражені попелицею, дуже легко: на молодих пагонах з'являються скупчення чорного, зеленого чи коричневого кольору. Падь - продукт життєдіяльності комах - робить уражене листя липким. Воно скручується і має вигляд недорозвиненого.

Цей шкідник висмоктує з рослин клітинний сік, виділяючи при цьому отруту. Якщо не почати з ним грамотно боротися, комаха здатна повністю знищити врожай.

Хімічні засоби боротьби з попелицею є сенс застосовувати лише при значному її заселенні та виключно на садових культурах. На ринку представлені кілька груп хімпрепаратів, що відрізняються чинною речовиною. Після завершення цвітіння обмежуються застосуванням препаратів піретроїдної групи.

Не хочете вдаватися до «хімії», скористайтеся старим перевіреним засобом – обприскування культур розчином харчової соди та господарського мила (чайну ложку соди розчинити в літрі води, а потім додати трохи натертого на тертці господарського мила, постійно збовтувати, оскільки сода швидко кристалізується). Один із найпростіших, незатратних і при цьому ефективних методів – механічне знищення. Знімати попелиці з рослини можна як вручну, так і потужним струменем води зі шланга.

«Запросіть» на ділянку головних ворогів попелиці: сонечок, мух-журчалок. Часто радять залучати їх у сад, висадивши запашні трави. Але гарантії того, що сонечка масово спрямуються до вас в сад, ніхто не дасть. Краще та надійніше придбати личинки у спеціалізованому магазині, а потім випустити на своїй ділянці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні