П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 23 квітня – Всеукраїнський день психолога

Цей день в історії: 23 квітня – Всеукраїнський день психолога

Этот материал также доступен на русском языке
23 квітня – 113-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 252 дні. Цього дня у світі відзначаються День німецького пива, Міжнародний день англійської мови (ООН), День кактусовода, День «Скористайся шансом», Всесвітній день книги та авторського права, Всесвітній день лабораторій, День «Неймовірного астронавта», День іспанської мови (ООН) .

Всеукраїнський день психолога

В Україні 23 квітня святкують Всеукраїнський день психолога. Психологія як наука сформувалася наприкінці XIX століття. У 1879 році німецький філософ і психолог Вільгельм Вундт відкрив у Лейпцигу першу у світі психологічну лабораторію, де він почав досліджувати феномен свідомості.

Нині психологи широко потрібні у суспільстві. Вони допомагають людям долати психологічні проблеми, оцінюють, діагностують та вивчають поведінку та розумові процеси, проводять дослідження та надають психологічну допомогу.

Всесвітній день книги та авторського права

23 квітня відзначається Всесвітній день книги та авторського права. У квітні 1995 року Генеральна конференція ЮНЕСКО заснувала Всесвітній день книги та авторського права. Його щорічно відзначають з 1996 року, віддаючи данину авторам та книгам. Головна мета дня – привернути увагу державних органів та читачів до книг як джерела отримання знань, надання доступу до духовних та матеріальних цінностей, розуміння краси та творчих досягнень людини, сприяти розповсюдженню задоволення від книг та читання.

ЮНЕСКО обрала цю дату з урахуванням її символічності для світової літератури, оскільки цей день є датою смерті Вільяма Шекспіра та Інки Гарсіласо де ла Веги, а також днем ​​народження кількох інших видатних авторів, таких як Моріс Дрюон, Халлдор К. Лакснесс, Володимир Набоков, Жозеф Пла та Мануель Вальєхо.

Міжнародний день англійської мови

23 квітня відзначають Міжнародний день англійської мови. Свято було започатковано ООН у 2010 році для святкування багатомовності та культурного різноманіття, а також для сприяння рівноправному використанню всіх шести офіційних мов ООН. Дата 23 квітня була обрана як день, коли традиційно відзначається день народження та день смерті Вільяма Шекспіра.

Міжнародний день іспанської мови

Міжнародний день іспанської мови в ООН відзначається 23 квітня. Свято було започатковано ООН у 2010 році з метою відзначення багатомовності та культурного різноманіття, а також для сприяння рівноправному використанню всіх шести офіційних мов ООН. Дата святкування встановлена ​​ООН у день смерті Мігеля Сервантеса.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні