Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЯк отримати пенсію під час війни за зміни місця проживання?

Як отримати пенсію під час війни за зміни місця проживання?

Этот материал также доступен на русском языке
Багатьом пенсіонерам довелося змінити своє місце проживання через війну. Пенсію можна отримувати і під час переїзду, нічого страшного в цьому немає.

Тим, хто отримував пенсію на банківський рахунок, для її збереження нічого не потрібно робити. Кошти як приходили, так і далі будуть приходити, навіть якщо місце проживання нове, пише Сьогодні.

Тим, хто отримував гроші у поштовому відділенні, потрібно звернутися до “Укрпошти” за телефоном 0 800 300 545. Цим людям потрібно повідомити нове місцезнаходження, щоб отримати пенсії.

Для отримання коштів грошовим переказом через Ощадбанк слід також повідомити про нове місце перебування в органи Пенсійного фонду.

А щоб гроші прийшли на рахунок, відкритий для отримання допомоги як внутрішньо переміщеним особам (ВПО), потрібно написати заяву і передати її у відділення уповноваженого банку або органу Пенсійного фонду за новим місцем знаходження.

Пенсіонери-переселенці, яким довелося покинути свій будинок через російську агресію, можуть отримати доплату до пенсії в розмірі 2000 грн.

Для цього їм необхідно стати на облік як внутрішньо переміщеним особам. Зробити це можна, звернувшись особисто до органів соціального захисту населення, уповноваженої особи громади, ЦНАП, а з 20 квітня ця функція буде доступна і в “Дії”.

Після цього ви отримаєте довідку про те, що є ВПО, з нею потрібно подати заяву на отримання держдопомоги за такою ж схемою та отримати виплату на банківський рахунок, зазначений у заяві.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні