Середа, 25 Травня, 2022
ГоловнаДомашня енциклопедіяВеликодня випічка: 8 секретів смачної та ароматної паски

Великодня випічка: 8 секретів смачної та ароматної паски

Этот материал также доступен на русском языке
Приготування пасок – це відповідальна справа, яка не терпить поспіху, поганого настрою, саме тому випічка може не вдаватися.
  1. Потрібно вибирати якісне борошно. Його обов’язково просіюють, насичуючи киснем. Додають у тісто поступово, щоб не забити тісто борошном.
  2. Для паски краще брати вершкове масло жирністю не менше 82%. Важливо: масло перешкоджає розвитку глютену, тому одразу його до тіста додавати не можна, тільки через 7-10 хвилин після замісу.
  3. Молоко для опари має бути трохи теплим. Нагрівати можна поступово в мікрохвильовій печі.
  4. Тісто для паски любить тепло, тому не потрібно відкривати вікна, щоб уникнути протягів.
  5. Замішування тіста має тривати щонайменше 40-50 хвилин. Добре вимішане тісто при розтягуванні не має рватися.
  6. Для аромату та пряного смаку в тісто можна додати цедру лимона або апельсина, а також ванільний цукор або ванілін.
  7. Опару роблять у пластиковій мисці, перемішуючи дерев’яною ложкою. Металеве приладдя краще не використовувати.
  8. Паску випікають на жовтках. У тісто не варто додавати білки, вони знадобляться для приготування глазурі.

Ну, і не забуваємо про гарний настрій.

Нове на сайті