П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаГрошіШмигаль анонсував нові виплати для переселенців: грошову допомогу отримають і пенсіонери

Шмигаль анонсував нові виплати для переселенців: грошову допомогу отримають і пенсіонери

Этот материал также доступен на русском языке
Внутрішньо перемішані особи отримуватимуть ще один вид допомоги. Розрахований на 3 місяці. Виплати будуть проводитись у рамках нової спільної програми Кабміну та ООН. Також по 2200 грн щомісяця платитимуть малозабезпеченим пенсіонерам.

Уряд спільно з ООН ініціював дві додаткові програми виплат для переміщених громадян України. Таке рішення було затверджено на засіданні Кабміну у п’ятницю, 15 квітня.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

“Вимушені переселенці, які потребують додаткового захисту, отримуватимуть по 2 200 грн щомісяця на кожного члена сім’ї. Ці кошти Світова продовольча програма ООН виплачуватиме протягом трьох місяців”, – заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Малозабезпеченим пенсіонерам, які вимушено стали переселенцями, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців надасть додаткову підтримку у розмірі 2 200 грн. Згідно з планами уряду, ці виплати мають бути надіслані приблизно 700 тисячам внутрішньо переміщеним особам.

Продовжують діяти інші програми підтримки українських переселенців.

Так, зараз виплачують по 2 тисячі грн на кожну дорослу та по 3 тисячі грн — на кожну дитину в сім’ях, які були змушені переїхати з небезпечних регіонів. Для таких виплат уже створено фонд у розмірі 578 млн грн.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні