Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДачаКоли і як сіяти редиску: найкращі способи посіву

Коли і як сіяти редиску: найкращі способи посіву

Этот материал также доступен на русском языке
Редиска – проста овочева культура, але якщо вибрати неправильний час посіву, то вона може піти у стрілку, і всі ваші старання будуть марними.
  1. Найсприятливіша для зростання коренеплодів температура – 18-20 градусів. Вруна редиски можуть легко переносити заморозки до мінус 2-3 градусів, а дорослі рослини – до мінус 5. Посів редиски на ділянці можна проводити відразу після сходу снігу, не чекаючи прогрівання ґрунту. Сіяти редис потрібно в кілька термінів, останній – початок серпня. Не можна сіяти редис під час цвітіння яблуні , цей період збігається з льотом небезпечного шкідника редису – капустяної мухи.
  2. Норма висіву насіння – 2 г на 1 кв. м, глибина посіву – 1,5-2 см . Не слід загущувати посів. Це призводить до раннього стрілкування. Посів вузькорядний, з міжряддями 10 см (швидкостиглі сорти) або 12-14 см (середньостиглі). Вруна проріджують, залишаючи рослини ранніх сортів з відстанню 3-4 см, пізніших – 5-6 см одна від одної.
  3. Редиска вибаглива до родючості ґрунту. Найкращі ґрунти для неї – пухкі супіщані. Родючий ґрунт без надлишку вологи та азотних добрив забезпечить отримання добрих коренеплодів. Надлишок добрив і вологи призводить до розростання листя , що шкодить утворенню коренеплодів.
  4. Редиска погано переносить затінення і зовсім не переносить загущення. У більшості початківців садівників і городників редис не вдається через несвоєчасне проріджування.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні