П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниДе в Україні переселенці можуть знайти безкоштовне житло?

Де в Україні переселенці можуть знайти безкоштовне житло?

Этот материал также доступен на русском языке
Українці, яким довелося залишити свої будинки у зоні активних бойових дій, можуть знайти безкоштовне житло у західних областях країни. Небайдужі співвітчизники пропонують свою допомогу.

Так, для допомоги внутрішнім переселенцям в Україні було створено портал “Прихисток” (prykhystok.gov.ua). На сайті розміщують оголошення про здачу житла в оренду або безкоштовно люди з більш безпечних регіонів. Тут можна зустріти пропозиції щодо вирішення житлового питання для біженців з областей, охоплених війною, переважно із західного регіону, пише today.ua

У пошуку можна вказати бажану область для тимчасового проживання, а також вибрати тип житла. Наприклад, міська квартира чи сільський будиночок. Варто зазначити, що люди, які рятують життя близьких від війни, також розміщують оголошення з проханням про допомогу. Біженці погоджуються на будь-які умови.

Найбільше оголошень про розміщення для внутрішніх переселенців пропонують проживання для одиноких жінок або сім’ї із двох осіб (переважно жінок з дітьми). Дехто готовий дати притулок біженцям “до перемоги” або на “невизначений термін” в обмін на допомогу по господарству та спілкування.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні