Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіСтало відомо, що українські біженці у Польщі можуть отримати додаткову допомогу

Стало відомо, що українські біженці у Польщі можуть отримати додаткову допомогу

Этот материал также доступен на русском языке
Грошову допомогу УВКБ ООН у розмірі 700 злотих на місяць можуть отримати українці, які через війну знайшли тимчасовий притулок у Польщі.

Про це пише Пенсійний Кур’єр.

Хто може одержати гроші?

Отримати виплату можуть українські біженці, які безпосередньо, а не через треті країни, перетнули кордон із Польщею 24 лютого 2022 року або після цієї дати.

Кошти можуть отримати до 4 осіб з однієї сім’ї (під «сім’єю» мається на увазі подружжя або один дорослий з дітьми до 18 років, інші члени сім’ї будуть записані окремо, навіть якщо подавали реєстрацію разом – при цьому потрібно вказати окремий номер телефону).

Яка сума виплат належить біженцям?

На одну особу у сім’ї виділяється 700 злотих, а на кожного наступного – 600 злотих. Грошова допомога надається щомісяця протягом мінімум 3 місяців.

Як отримати допомогу? Для отримання виплат необхідно заповнити анкету за посиланням: cutt.ly/8FpzpJE.

У ній слід зазначити кількість членів вашої родини, які перебувають у Польщі, польський номер телефону, а також місто, в якому буде зручно відвідати центр УВКБ ООН (поки доступні лише Краків та Варшава, а потім відкриються центри в інших містах).

Після заповнення анкети на вказаний номер протягом кількох днів має прийти смс із запрошенням та датою зустрічі у центрі. На зустріч мають прийти усі зареєстровані у програмі члени сім’ї, включаючи дітей. Слід пред’явити документи, що підтверджують особи, дату в’їзду до Польщі та здати відбитки пальців.

Після реєстрації в центрі на номер телефону надійде смс із кодом BLIK (унікальна 6-значна послідовність цифр). З його допомогою ви можете зняти допомогу у будь-якому банкоматі (для цього в меню потрібно вибрати варіант «Зняття без картки» або «Зняття з BLIK»).

Важливо! Зняти гроші слід протягом 7 днів! Оскільки код можна використати один раз, необхідно зняти суму.

Кожен наступний місяць на телефон буде надходити новий код. Порядок дій – такий самий.

Якщо ви змінили номер телефону або втратили пароль або номер BLIK, необхідно звернутися до пункту реєстрації УВКБ ООН. При технічних проблемах з банкоматом або BLIK необхідно зателефонувати за номером: 61 856 52 66.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні