Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Львові облаштовують перше контейнерне містечко для переселенців: як воно виглядає

У Львові облаштовують перше контейнерне містечко для переселенців: як воно виглядає

Этот материал также доступен на русском языке
У Львові повним ходом відбувається облаштування контейнерного містечка, де зможуть жити 850 тимчасових переселенців, евакуйованих із гарячих точок нашої країни.

Про це розповів мер Львова Андрій Садовий.

“Це 88 житлових контейнерів, в яких зможуть жити понад 350 людей. В одному будиночку можуть жити 2-4 особи. Усередині є все необхідне – меблі, світло, тепло. Санвузли та їдальня розташовані на території містечка”.

Андрій Садовий пояснив, що ці будинки подарував уряд Польщі. Насамперед, сюди поселять студенти вишів, які були евакуйовані з гарячих точок.

Садовий заявляє, що протягом тижня на території Львова буде розміщено ще кілька містечок, щоб розмістити близько 1000 мешканців. За його словами, це буде найбільший у світі хаб із тимчасового розміщення переселенців.

Також у планах львівської влади будівництво дерев’яних двоповерхових котеджів, куди селитимуть насамперед вагітних жінок та дітей із новонародженими.

За словами мера Львова, зараз у місті розміщено близько 200 тисяч переселенців, але влада очікує ще одну хвилю вимушених переселенців зі східних областей через пожвавлення бойових дій. Після закінчення війни, львівська місцева влада припускає, що близько 50 тисяч людей вирішать залишитися і проживати у Львові.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні