Новини

44-а доба війни: залишається можливість нанесення ракетних ударів з території Білорусі

Оперативна інформація щодо російського вторгнення на 6.00 8 квітня.

Основні зусилля російські загарбники продовжують зосереджувати на захопленні Маріуполя, веденні наступу в районі міста Ізюм, прорив оборони угруповання Об’єднаних сил на Донецькому напрямку.

На Південнобузькому напрямку ворог намагається не допустити просування наших військ. Збройні сили Білорусі проводять заходи оперативної та бойової підготовки на полігонах на всій території країни. До чотирьох батальйонних тактичних груп залучено для виконання завдань щодо посилення охорони українсько-білоруського кордону.

Залишається ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів з території республіки Білорусь по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території України.

За наявною інформацією, біля республіки Білорусь здійснюється відбір про добровольців у складі білорусів для комплектування нових підрозділів приватної військової компанії. Інформація уточнюється.

Ворог завершує відновлення боєздатності підрозділів Центрального військового округу у районах Брянської та Курської областей. Окремі підрозділи зі складу 6-ї, 20-ї загальновійськової армії, 1-ї танкової армії, берегових військ балтійського та північного флотів здійснюють заходи оперативного обладнання території.

Основна увага приділяється відновленню ділянок залізниці з міста Куп’янськ у міста Харків, Ізюм та Сватове. Для цього залучено підрозділи залізничних військ 38-ї окремої залізничної бригади Західного військового округу з Ярославля.

У Харківському напрямку ворог продовжує блокувати місто Харків. Для недопущення просування наших військ загарбники ставлять мінно-вибухові загородження. У тимчасово зайнятому Ізюмі представники так званої ДНР виконують функції місцевої поліції, здійснюють незаконну перевірку документів, обшуки осіб та приміщень місцевого населення.

Підрозділи окупаційних військ зосереджують зусилля на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне та встановленні контролю за містом Маріуполь.

Продовжують ведення штурмових дій з більшості напрямків. Ворог не перестає завдавати авіаційних ударів та вести обстріл цивільної інфраструктури, у тому числі із застосуванням реактивних систем залпового вогню. Така діяльність зафіксована в районах населених пунктів Кремінна, Сєверодонецьк, Новотошківське, Попасна, Новозванівка, Суха Балка, Новоселівка Друга, Степове, Троїцьке, Новобахмутівка, Мар’їнка та Солодке.

У районах населених пунктів Рубіжне, Попасна, Нижнє, Новотошківське, Золоте та Борівське окупанти намагалися штурмувати, успіху не мали.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито сім атак ворога, знищено чотири танки, дві артилерійські системи, десять одиниць броньованої та одинадцять – автомобільної техніки противника. Авіація Повітряних Сил продовжувала завдавати ударів по місцях накопичення військ противника.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, як минула 43-та доба війни.

Новое на сайте

  • Новини

Для багатьох це буде несподіванкою: як часто потрібно прати постільну білизну та чому

Кожна господиня хоч раз, але думала, як часто потрібно міняти постільну білизну. Хтось робить це…

04/05/2024 22:56
  • Новини

Погода в Україні на неділю: який прогноз на Великдень, 5 травня

Погода в неділю, 5 травня, у деяких регіонах уже не буде такою безхмарною. Синоптики очікують…

04/05/2024 21:45
  • Новини

Магнітні бурі на неділю: який рівень небезпеки очікується 5 травня

У травні 2024 року потужні магнітні бурі припадуть на початок місяця. Чи варто очікувати небезпеки…

04/05/2024 20:58
  • Новини

Зникне навіть багаторічний нагар: як легко очистити чавунний посуд

За всієї популярності посуду з тефлоновим покриттям, чавунні пательні все ще популярні на наших кухнях.…

04/05/2024 20:18
  • Статті

Міксер планетарний KitchenAid – вершина кулінарної майстерності

У світі кулінарії інструменти відіграють ключову роль у досягненні ідеальних результатів. Серед них міксери займають…

04/05/2024 19:49
  • Новини

Споживачі можуть подати скаргу на якість комунальних послуг: як це потрібно зробити

Українці, які помітили незадовільну якість житлово-комунальних послуг, мають право на це поскаржитися. Про те як…

04/05/2024 19:17