П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДомашній адвокатСкільки готівки можна вивозити за кордон

Скільки готівки можна вивозити за кордон

Этот материал также доступен на русском языке
Діти віком до 18 років при виїзді з України за кордон вважаються окремими особами.

Тому формально кожна дитина може вивезти готівку до 10 тис. євро в еквіваленті. Таким чином, ліміт валюти (без подання декларації) для матері із трьома неповнолітніми дітьми становить не 10 тис., а 40 тис. євро.

Таке роз’яснення дав директор департаменту відкритих ринків Національного банку Олексій Лупін під час круглого столу “Фінансове життя українців за кордоном: нова реальність”. При цьому Національне антикорупційне бюро України попросило НБУ надіслати офіційне роз’яснення на митницю.

“Якщо за кордон виїжджає четверо – доросла і три дитини, то на митниці багато питань, що цей ліміт – тільки на дорослу повнолітню людину. Вони так трактують цю норму”, – сказала виконавча директорка НАБУ Олена Коробкова.

Лупін же пояснив чинні норми так: “Коли проводиться процедура декларування, то неповнолітня особа не може декларувати. Тоді дорослий, який супроводжує дітей, за всіх декларує, заповнює бланк. Але для провезення [без декларування] немає обмеження на вік. Кожна людина, навіть немовля, може вивезти до 10 тис. євро”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні