Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниКолишній командувач збройних сил США спрогнозував, коли може закінчитися війна в Україні

Колишній командувач збройних сил США спрогнозував, коли може закінчитися війна в Україні

Этот материал также доступен на русском языке
Генерал-лейтенант у відставці, колишній командувач Збройних Сил США в Європі Бен Ходжес зробив прогнози, коли може закінчитися війна в Україні, а точніше – коли Володимир Путін вирішить її закінчити.

Про це він  розповів  ТСН.

За словами Ходжеса, найближчі три тижні стануть вирішальними. При цьому він наголосив, що те, що відбудеться у цей час, і вплине на рішення Путіна щодо припинення війни проти України.

“Це залежить від того, що трапиться протягом наступних трьох тижнів. Якщо ми не допоможемо Україні розбити росіян зараз, це затягнеться на місяці і Росія продовжить робити так, щоб Україна спливала кров’ю. Проте якщо ми розіб’ємо росіян зараз, тоді ми можемо виходити на переговори з цього питання набагато швидше”, – пояснив він.

Що стосується взяття Києва, то Бен Ходжес відповів, що РФ не має достатньої кількості військ.

“Місто занадто велике, оборона навколо міста дуже сильна. Тому я думаю, вони переоцінюють, що вони можуть зробити. Що вони мають намір зробити, то це спиратися на те, що вони вже зробили. Зокрема, в Азовському морі. Вони знають, що це вдарить на українську економіку. Якщо Україна не зможе експортувати з Бердянська та Маріуполя, то це вдарить по українській економіці та принесе багато проблем. Тому, гадаю, вони, напевно, спробують сфокусуватися на цьому”, – наголосив Ходжес.

Крім того, Ходжес прокоментував заяву польського прем’єр-міністра Матеуша Моравецького про те, що РФ намагатиметься захопити третину України. За його словами, це те, чого хотіла б Росія.

“Але їх уже зупинили. Тому такі важливі наступні три тижні. Ми повинні допомогти Україні просунутися вперед і зламати шию (Росії – ред.), щоб не робити те саме через 2-3 роки”, – додав він.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні