Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниРосійська армія знизила інтенсивність ракетних ударів в Україні - Генштаб

Російська армія знизила інтенсивність ракетних ударів в Україні – Генштаб

Этот материал также доступен на русском языке
При цьому окупанти намагаються проводити розвідку, у тому числі із застосуванням безпілотних апаратів.

Російські окупаційні війська знизили інтенсивність завдання ракетних ударів по об’єктах на території України. Зокрема, зменшилась інтенсивність обстрілів на Слобожанщині.

Про це йдеться в оперативній інформації Генерального штабу ЗСУ станом на 00:00.

“Ворог продовжує здійснювати систематичні ракетні та авіаційні удари по військових та цивільних об’єктах, але інтенсивність завдання ракетних ударів, а також ударів із застосуванням високоточної зброї знизилася”, – йдеться в повідомленні.

При цьому на Слобожанщині противник продовжує часткове блокування міста Харкова та здійснює обстріл житлових та промислових районів міста з артилерійських систем різних типів.

“Слід зазначити, що інтенсивність обстрілів зменшилася. Підрозділи окупаційних військ здійснюють перегрупування, ймовірно, з метою продовження активних дій на Ізюмському напрямку. Ворог намагається проводити розвідку, зокрема із застосуванням безпілотних літальних апаратів”, – йдеться у повідомленні.

Також триває підготовка додаткових підрозділів супротивника для участі у бойових діях на території України. Планується створення “добровольчих” батальйонів із мешканців тимчасово окупованих територій України та найманців.

Крім того, на Донецькому напрямку противник продовжував вогневий вплив на деякі підрозділи Збройних сил України та вів штурмові дії на окремих напрямках.

Основні зусилля окупанти продовжували зосереджувати на захопленні населених пунктів Рубіжне, Попасна, підготовці до наступу на Сєвєродонецьк, отриманні повного контролю над Маріуполем, а також виході в Вугледар та Мар’їнку. Успіху не досягли.

При цьому на Поліському напрямку російські війська продовжують виведення підрозділів на територію Республіки Білорусь. При відведенні військ противник здійснює мінування шляхів висування та окремих населених пунктів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні