П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЗустріч Зеленського та Путіна відкладається: у Туреччині назвали причину

Зустріч Зеленського та Путіна відкладається: у Туреччині назвали причину

Этот материал также доступен на русском языке
Про зустріч президентів України та РФ Володимира Зеленського та Володимира Путіна говорити поки що зарано. Є багато моментів, які вимагають обговорення.

Про це пише портал “Коментарі” з посиланням на слова представника президента Туреччини Ібрагіма Каліна.

Турецька влада вважає, що не можна повністю обривати зв’язок із Росією, яка веде війну проти України. І Туреччина бачить свою роль у тому, щоб зберігати роль посередника та головного комунікатора з окупантом.

За словами Ібрагіма Каліна, Туреччина вже виконує обов’язки посередника та підтримує переговорний процес. Висловлюючись про перспективу швидкої зустрічі Володимира Зеленського та Володимира Путіна, представник президента Туреччини зазначив, що є низка спірних питань, з яких ще немає компромісного вирішення, отже, і про зустріч говорити поки що передчасно.

Повинні продовжуватись переговори для напрацювання підсумкового документа та зустрічі лідерів держав.

Слід зазначити, що сам президент Туреччини Реджеп Ердоган заявляв, що є всі підстави, що зустріч Зеленського та Путіна відбудеться найближчим часом. Ердоган навіть заявляв, що зустріч пройде в Стамбулі, але мабуть після телефонної розмови з Путіним він зрозумів, що ні про яку зустріч найближчим часом не може бути й мови. Тепер у Ердогана різко змінили риторику та позицію, і вже говорять про узгодження спірних питань та відкладення зустрічі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні