П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовини6 квітня - Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру

6 квітня – Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру

Этот материал также доступен на русском языке
6 квітня – 96-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 269 днів. Цього дня у світі відзначаються Всесвітній день настільного тенісу, День різнокольорових стрічок, Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру, День синдрому Борінга-Опіца.

6 квітня у світі відзначається Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру. Відповідну резолюцію ухвалила Генасамблея ООН 23 серпня 2013 року. Цей день обрано не випадково. Цього дня 1894 року в місті Афіни розпочалися перші Олімпійські ігри сучасності, які зібрали атлетів з 14 країн. Проте вони відрізнялися від ігор сучасності. Не було Олімпійського вогню, клятви та параду країн-учасниць, вручення золотих медалей. На церемонії в Афінах виступив із короткою промовою король Греції Георг I, розпочавши таку традицію для наступних Олімпіад.

6 квітня відзначається Всесвітній день настільного тенісу. Він досить “молодий”. Його почали відзначати лише у 2015 році, але він уже став популярним у всьому світі. Ініціатор цього свята – Міжнародна Федерація настільного тенісу. Його створили, щоб популяризувати цей спорт, просувати його у різних країнах, об’єднати людей, які захоплюються настільним тенісом. А проводять свято саме цього дня, бо сьогодні ще й Міжнародний день спорту.

Що сталося у 6 квітня в Україні світі?

1327 – вважається, що саме сьогодні відомий італійський поет Франческо Петрарка вперше зустрівся зі своєю коханою Лаурою. Саме вона надихнула його створення знаменитих сонетів.

1384 – португальці перемогли кастильців у битві при Атолейруші.

1722 – Петро узгодив незвичайний податок на бороду, який становив 50 рублів на рік. 1748 – в Італії знайшли руїни Помпеї.

1818 — у Парижі барон Карл де Дрез показав перший двоколісний засіб пересування, який став прадідушкою сучасних велосипедів.

1869 – Джон Уеслі втрачати з Нью-Джерсі запатентовано целулоїд.

1896 – в Афінах стартували Олімпійські ігри – традиційні для античної Греції змагання, які було заборонено протягом півтори тисячі років.

1909 – офіцер Пірі зі США став першим, хто досяг Північного полюса. 1917 – почав працювати Всеукраїнського Національного конгресу.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, какие праздники отмечают 31 марта.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні