Йдеться про продукти з найнижчим глікемічним індексом.
Отже, найменший індекс мають овочі:
помідори, капуста, броколі, салат, зелень, кабачки, цибуля, зелений перець, баклажани (індекс близько 10-12), гриби (10), авокадо (10).
Трохи більше – горіхи (15-25), бобові: соя, сочевиця, горошок (20-25), ягоди: вишня, чорниця, полуниця, смородина (20-30), молочка: кефір, сир, молоко, йогурти (15- 35), фрукти: абрикоси, грейпфрути, яблука, груші, персики (15-35 за наростанням).
Також діабетикам рекомендується вживати м’ясо, рибу та яйця.
Варто уникати цукру та продуктів із цукром, а також рису, кукурудзи, соковитих фруктів, фруктози, картоплі, борошна та меду.
Бажано віддати перевагу несолодким овочам, горіхам, мигдальному борошну, кислим ягодам, м’ясу, рибі, яйцям, грибам, сиру, молоку, кефіру, йогурту, сметані, маслу, авокадо та зелені.