П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВажлива інформація для водіїв: що змінилося під час війни?

Важлива інформація для водіїв: що змінилося під час війни?

Этот материал также доступен на русском языке
Ми вже розповідали про деякі нововведення для українських водіїв під час війни. Але з'явилися нові зміни, які має знати кожен автолюбитель.

Про це пишет GSMinfo.

Водіння у нетверезому стані

Майже всі області України запровадили нову норму – у водія, якого спіймали п’яним за кермом, конфіскують автомобіль на потреби армії. У різних містах було конфісковано кілька десятків машин. Крім того, порушників можуть забрати до ЗСУ. Дані про таких чоловіків вносяться до спеціального реєстру, і вже за кілька днів їм можуть прийти повістки.

Прострочене посвідчення

Кабмін дозволив користуватися простроченим посвідченням, оскільки замінити його на нові можливості немає. Така можливість з’явиться після скасування воєнного стану. Нові посвідчення теж поки що не видають.

Право на керування вантажівками

В Україні виник брак водіїв вантажівок, у зв’язку з чим тим, хто має тільки категорію В дозволили керувати автомобілями, які підпадають під категорію С і С1. Таким чином, крім транспортного засобу на 8 місць та вагою до 3500 тонн, власники категорії В можуть водити й автомобілі, які важать понад 7500 тонн.

Відеореєстратор

Під час воєнного стану користуватися відеореєстратором заборонено. Більше того, його взагалі не повинно бути у машині. Також під забороною проведення фото та відеозйомки доріг загального користування, блокпостів, укріплень, українських військових та їхньої техніки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні