П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаГрошіЧи може пенсіонер отримати допомогу 6500 гривень у рамках «єПідтримки»?

Чи може пенсіонер отримати допомогу 6500 гривень у рамках «єПідтримки»?

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні мешканцям регіонів із активними бойовими діями виплачують допомогу у розмірі 6500 гривень. Чи можуть оформити виплату пенсіонери?

Відповідь підготували у Пенсійному кур’єрі.

Отже, допомогу можуть отримати лише деякі категорії пенсіонерів. Уряд визначив певні категорії осіб, які мають право на допомогу у рамках «єПідтримки». Це наймані працівники, за яких сплачується ЄСВ, та ФОП усіх груп, які працювали на територіях, де ведуться активні бойові дії.

Тобто можуть розраховувати на виплату:

  • пенсіонери, які до початку активних бойових дій офіційно працювали і за них було подано звітність за 4 квартал 2021 року (крім працівників держустанов та компаній, які перебувають у стані ліквідації);
  • пенсіонери, які ведуть підприємницьку діяльність. Зокрема: ФОП (всі групи), які подали податкову звітність за IV квартал 2021 року або річну звітність за 2021 рік та не перебувають у стані припинення чи ліквідації.

А також ФОП, які стоятимуть на обліку як платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в областях, затверджених Кабміном.

Допомогу можуть отримати українці, які працювали у Чернігівській, Сумській, Харківській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Київській, Житомирській, Одеській, Волинській, Дніпропетровській областях та місті Київ.

Важливо: оформити заявку на отримання допомоги можна до 31 березня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні