П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні змінилися правила виплати пенсій та соціальної допомоги

В Україні змінилися правила виплати пенсій та соціальної допомоги

Этот материал также доступен на русском языке
Через російське вторгнення в Україну у багатьох пенсіонерів виникли проблеми з отриманням пенсій. Але в уряді знайшли рішення. Тепер пенсію та інші соціальні виплати українці зможуть отримати у будь-якому відділенні Ощадбанку.

Державна фінустанова обслуговуватиме навіть тих громадян, які не мають карток та завжди отримували свої виплати в Укрпошті. Про нові правила роботи повідомили у прес-службі Ощадбанку.

Багатьом українцям, тікаючи від жахів війни, довелося змінити місце проживання. Звичайно, отримати свої виплати через відділення пошти, як це вони робили раніше, вже не вдасться. Пенсію, допомогу на дітей та всі інші види соціального забезпечення виплачуватимуть в Ощадбанку.

Для отримання своїх грошей, потрібно звернутися до найближчої філії Ощадбанку та пред’явити свої документи. Зокрема, при собі треба мати паспорт, ідентифікаційний код, пенсійне посвідчення (якщо воно є).

Пенсіонерам, які отримували виплати на банківську картку, продовжать нараховувати кошти у звичайному порядку.

А ще, отримати пенсію чи соціальні виплати можна за допомогою грошового переказу. Він також підійде громадянам, яким через війну довелося змінити місце проживання. Щоб отримати пенсію за допомогою переказу, потрібно увійти до свого особистого кабінету на сайті Пенсійного фонду та змінити свою адресу реєстрації на актуальне місце проживання. Повідомити нову адресу для отримання пенсії та соцвиплати можна і оператору гарячої лінії Пенсійного фонду (0-800-503-753) або Укрпошти (0800-300-545).

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні