Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧому важливо включати кефір у свій раціон

Чому важливо включати кефір у свій раціон

Этот материал также доступен на русском языке
Кефір, на відміну від інших молочних продуктів, містить дуже мало лактози, так як більша її частина завдяки грибу кефіру перетворюється на молочну і піровиноградну кислоту.

Це простий та доступний у більшості регіонів продукт. Чому його варто додати до свого раціону, розповів дієтолог Світлана Фус.

Кефір – унікальний ферментований напій, виготовлений із коров’ячого, козячого чи овечого молока. Ще 1908 року імунолог Ілля Мечников зазначив, що ферментовані продукти — сквашене молоко, кефір та квашені овочі впливають на здоров’я та довголіття, і припускав, що молочнокислі бактерії, що містяться в них, пригнічують зростання шкідливих мікроорганізмів у кишечнику.

Одні бактерії утворюють молочну кислоту, інші – ароматичні речовини. А дріжджі “з’їдають” частину молочного цукру і переробляють його в етиловий спирт і утворюють вуглекислий газ, який і надає кефіру характерного “освіжаючого” фірмового смаку.

Кефір, на відміну від інших молочних продуктів, містить дуже мало лактози, так як більша її частина завдяки грибу кефіру перетворюється на молочну і піровиноградну кислоту. Також кефір містить кефіран, полісахарид дріжджів кефіру, якому притаманні протимікробні властивості.

Чому слід включати кефір у свій раціон у період воєнного стану та у звичайному ритмі життя?

  • сприяє відновленню балансу кишкової мікрофлори, особливо після лікування антибіотиками;
  • містить пробіотики, що пригнічують ріст шкідливих бактерій у кишечнику;
    містить вітаміни А, В2, В12, С, РР;
  • за рахунок позитивного впливу на кишкову мікрофлору впливає на імунні функції організму;
  • багатий на легкозасвоюваний кальцій і білок;
  • підходить для людей із відносною непереносимістю лактози. У тяжких випадках рекомендується вживати молочні продукти без лактози.

Важливо!
Свіжий кефір має легку проносну дію, триденний – зміцнює.

Кефір, на відміну від інших молочних продуктів, містить дуже мало лактози, так як більша її частина завдяки грибу кефіру перетворюється на молочну і піровиноградну кислоту.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні