Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк і де зробити планові щеплення в умовах війни

Як і де зробити планові щеплення в умовах війни

Этот материал также доступен на русском языке
Українці мають змогу отримати планове щеплення навіть за умов війни.

Українцям нагадали, що навіть в умовах війни в країні є можливість отримати планове щеплення. Для цього необхідно звернутися до сімейного лікаря, а тим хто вимушено покинув свою домівку – до найближчого центру первинної допомоги.

Про це повідомляє прес-служба НСЗУ.

У відомстві зазначають, що національний календар щеплень включає вакцинацію від 10 хвороб: гепатиту В, туберкульозу, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту, гемофільної інфекції, кору, паротиту і краснухи. Більшість із них проводять у дитинстві, щеплення від правця і дифтерії – кожні 10 років.

“Якщо ви пропустили ревакцинацію від дифтерії та правця або маєте дітей, яким потрібне планове щеплення, зверніться до свого сімейного лікаря. Якщо переїхали – до найближчого центру первинної допомоги. Знайти його допоможуть за номером 16-77”, – пояснюють в НСЗУ.

Навіть без декларації з лікарем первинна допомога буде безоплатна

“Розкажіть лікарю, які щеплення уже є у вас чи вашої дитини. Лікар допоможе скласти графік. Щеплення вакцинами, закупленими коштом державного бюджету, є безоплатними для пацієнтів. Безоплатною є вакцинація проти COVID-19”, – додають в повідомленні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні