Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЯк отримати пенсію під час війни?

Як отримати пенсію під час війни?

Этот материал также доступен на русском языке
Щодня в Україні тисячі громадян вимушено залишають своє житло і опиняються у нових місцях. Перед багатьма постає питання, як отримати соціальну допомогу, пенсії, субсидії.

На вибір людини пенсію або грошову допомогу у військовий час виплачують «Укрпошта» або уповноважені банки.

1. Людям, які не змінили місце проживання, «Укрпошта» доставить пенсію чи грошову допомогу додому. Також є можливість отримати пенсію у найближчому відділенні «Укрпошти», якщо це є безпечним для життя.

2. Людям, які в умовах війни змінили місце проживання, необхідно вибрати зручний спосіб отримання виплат:

  •  грошовим переказом через Ощадбанк без відкриття банківського рахунку;
  •  переказом грошей «Укрпоштою» на поштове відділення за новим місцем проживання або до будь-якого автоматизованого відділення «Укрпошти».

“Ощадбанк”

Якщо людина обрала грошовий переказ через «Ощадбанк», вона повідомляє Пенсійний фонд (особисто, по телефону або через особистий електронний кабінет на веб-порталі електронних послуг) або орган соцзахисту (особисто, по телефону).

У заяві про переказ грошей через «Ощадбанк» зазначаються прізвище, ім’я, по батькові, паспортні дані, ідентифікаційний код одержувача, його попереднє місце проживання (одержання пенсії) та тимчасове місце перебування.

«Укрпошта»

Якщо людина вибрала переведення пенсії «Укрпоштою» на інше поштове відділення, про це вона повідомляє до органів Пенсійного фонду (особисто, по телефону або через особистий кабінет Пенсійного фонду) або «Укрпошті» за телефоном 0800-300-545 (кнопка 2).

У повідомленні слід зазначити таку інформацію:

1. Прізвище, ім’я, по батькові отримувача пенсії чи грошової допомоги.
2. Адреса місця проживання, за яким провадилася виплата за попередній період (до лютого 2022 року).
3. Паспортні дані одержувача (серію та номер паспорта).
4. Номер телефону отримувача.
5. Спосіб отримання (на відділення чи додому).
6. Нова адреса проживання одержувача.

Якщо ви отримуєте пенсію або допомогу поштовим переказом, повідомте оператора додатково код переказу, отриманий у SMS-повідомленні.

Якщо ви поки що не визначилися з місцем отримання виплати та хочете її отримати у будь-якому автоматизованому відділенні «Укрпошти», до якого буде доступ, повідомте про це оператора.

За інформацією Міністерства соцполітики

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні