П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіНа виплати переселенцям знадобиться близько 5 мільярдів грн щомісяця

На виплати переселенцям знадобиться близько 5 мільярдів грн щомісяця

Этот материал также доступен на русском языке
Для надання державної допомоги вимушеним переселенцям знадобиться близько 5 млрд. гривень щомісяця.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла, яку допомогу можуть отримати переселенці та як нараховуються пенсії та соціальні виплати під час війни.

“Всі соціальні виплати продовжують нараховуватись і виплачуватись. Під час війни люди, які в мирний час отримували різні види соціальних допомог, стають, як правило, ще більш уразливими. Ми це розуміємо і тому в перші тижні широкомасштабного вторгнення Росії запропонували, а уряд ухвалив ряд рішень, щоб гарантувати людям підтримку від держави в цей складний час.

Ми у першочерговому порядку профінансували виплату пенсій, пільг, субсидій та державних соціальних допомог всім отримувачам. У більшості місць люди їх отримали навіть раніше, ніж зазвичай. Не дивлячись на введення воєнного стану, забезпечили індексацію пенсій більше ніж 10 мільйонам пенсіонерів.

Внутрішньо переміщені особи, які змушені були покинути місце постійного проживання у зв’язку з широкомасштабним вторгненням Росії в Україну, можуть отримати допомогу на проживання від держави у розмірі 3000 гривень на кожну дитину або людину з інвалідністю, та у розмірі 2000 гривень на кожну іншу особу. Відповідне рішення ми розробили, а уряд днями ухвалив.

Зараз ми очікуємо, що за наданням допомоги на проживання звернуться близько 2 мільйонів людей, які були змушені покинути свої домівки через активні бойові дії. Тому необхідно орієнтовно 5 мільярдів гривень на місяць. Але в залежності від подальшого розвитку подій ці цифри можуть суттєво змінюватись”.

Нагадаємо,  ми розповідали, яку грошову допомогу від держави отримуватимуть «повторні» переселенці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні