П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДачаМісячний календар дачника на тиждень з 28 березня по 3 квітня 2022...

Місячний календар дачника на тиждень з 28 березня по 3 квітня 2022 року

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні вже більше місяця триває війна, багато хто залишив свої будинки в пошуках притулку, в регіонах, де спокійніше люди намагаються відволіктися звичними турботами. Серед яких – робота на городі та в саду.

Цей тиждень буде сприятливим для посіву овочів, зелені, весняних щеплень плодових культур.

Сприятливі дні для роботи в саду та городі

28 березня. Це буде пасивний день. У саду можна зайнятися обрізанням, щепленням та перещепленням чагарників та дерев. Також у цей день можна зайнятися боротьбою зі шкідниками та хворобами та благоустроєм саду. Наші пращури помітили, якщо у цей день погода хороша.

29 березня. Цей день сприятливий для робіт у саду та городі. Рекомендується посів та посадка рослин, у яких їстівною є підземна частина. Також можна зайнятися обрізанням, щепленням та перещепленням. Крім того, рекомендується зайнятися прополкою бур’янів та обприскуванням рослин від хвороб та шкідників. У цей день не рекомендується прищипка та пікірування коріння, а також робота з садовим інвентарем.

30 березня. Це спокійний та гармонійний день. Можна зайнятися посівом та посадкою рослин. Також рекомендується зайнятися добривом ґрунту та підживленням рослин. У цей день не рекомендується копати, а також пиляти дерева та корчувати. Не можна рвати рослини. Також не рекомендовано рясний полив.

31 березня. Це досить важкий день, тому краще утриматися від будь-яких активних дій. У саду можна зайнятися обрізанням дерев та чагарників з метою видалення пошкоджених, хворих та засохлих гілок. Також рекомендується зайнятися знищенням бур’янів та шкідників. У цей день не рекомендується займатися посадкою, щепленням, розпушуванням та копанням. Також утримайтеся від роботи з корінням рослин.

1-2 квітня. Це досить тяжкі дні. Можна зняти укриття з троянд, клематисів, багаторічних та цибулинних рослин у саду, провести загартовування та підживлення розсади. Посів та пересадку проводити не рекомендуються.

3 квітня. Сприятливий день. Можна зайнятися пікіруванням томатів (помідорів), капусти. Провести посів на розсаду гострого перцю, базиліку, огірків, гарбуза, кабачків, динь, кавунів, лагенарії, однорічних кольорів. Відмінний день для посіву в ґрунт капусти та ранньої зелені: щавлю, шпинату, кінзи, редиски, салату, петрушки, цибулі на перо, посіву в ґрунт насіння багаторічників та холодостійких однорічників. Також можна зайнятися весняними щепленням у саду.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні