Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВенедиктів день: що не можна робити 27 березня?

Венедиктів день: що не можна робити 27 березня?

Этот материал также доступен на русском языке
27 березня православні шанують пам'ять Преподобного Венедикта Нурсійського — реформатора західного чернецтво та засновника ордена бенедиктинців. Бенедикт був канонізований католицькою церквою та визнаний святим у 1220 році та вважається головним святим покровителем Європи.

Також згадують про Феодорівську ікону Божої Матері, яка нібито за переказами написана євангелістом Лукою. Феодорівська ікона – двостороння. На звороті — образ святої великомучениці Параскеви, зображеної в багатому князівському вбранні.

Хто такий Венедикт Нурсійський?

У віці 14 років його відправили до Риму на навчання, проте побачивши аморальність своїх сучасників Венедикт вирішив присвятити себе іншому життю, духовному.

Спочатку він оселився у храмі святого апостола Петра, а надалі пішов у гори. Там він зустрів пустельника, який постриг його в чернецтво.

Венедикту довелося вести сувору боротьбу зі спокусами, проте він зумів перемогти. Незабаром чутка про пустельника розійшлася і до нього все частіше почали приходити люди, які хотіли жити під його керівництвом. Венедикту довелося розділити своїх учнів на цілих 12 громад, так їх виявилося багато!

Пізніше Венедикт заснував Монте-Кассинський монастир і продовжував перебувати там до самої смерті, знайшовши дар зцілення від Бога.

Що не можна робити 27 березня

У Венедиктів день наші пращури не дивилися в дзеркало, вважалося, що дзеркальні поверхні витягують із людей, особливо літніх, життєву силу.

Небажаними вважалися роботи, пов’язані з гострими предметами, і навіть зброєю.

Заборонено спати на використаній постільній білизні та брати до рук несвіжі рушники.

Обмежте до необхідного мінімуму спілкування з людьми, які змушують вас відчувати невпевненість, страх та інші негативні емоції.

Прикмети на погоду на 27 березня

Грім сьогодні віщує тепле та врожайне літо.

Дятел активно стукає по деревах – до потепління.

Денний вітер посилюється надвечір — буде буря.

Якщо день морозний, то холод ще тиждень протримається.

Туманний день – літо буде непохмурим.

Хмари, які швидко пливуть по небу, в цей день віщували поліпшення погоди.

Ранній приліт жайворонків та граків – до теплої весни.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні