П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниМарина Лазебна розповіла, як відбувається доставка пенсій під час війни

Марина Лазебна розповіла, як відбувається доставка пенсій під час війни

Этот материал также доступен на русском языке
Через активні бойові дії, переїзди людей країною в Україні постала проблема з доставкою пенсій.

Про це заявила глава Мінсоцполітики Марина Лазебна в інтерв’ю “РБК-Україні”.

Міністерка розповіла, що якщо людина отримує пенсійні виплати на картку, то проблем із їх нарахуванням немає, а от якщо пенсіонер отримував гроші через “Укрпошту”, то виникають певні затримки у логістиці .

“Ми забезпечили можливість отримати виплату у будь-якій іншій точці України через Ощадбанк чи інше відділення “Укрпошти”, – розповіла Лазебна.

Пенсіонер повинен просто звернутися з паспортом та довідкою з РНОКПП ( укр . – реєстраційний номер облікової картки платника податків, раніше – ІПН/ІПН) до будь-якого відділення Ощадбанку протягом 60 днів.

Для людей із зони активних бойових дій Мінсоцполітики запустило спеціальний механізм централізованого нарахування та виплати соціальної допомоги.

Як працює спеціальний механізм?

Марина Лазебна розповіла, що Мінсоцполітики перераховує гроші Ощадбанку , а вже він перераховує їх людям.

“Тим, хто отримував виплати через банки – на їхні банківські рахунки. Тим, хто отримував виплати через “Укрпошту” – грошовий переказ, який можна отримати в будь-якому відділенні Ощадбанку”, – пояснює міністерка.

Це означає, що пенсіонер із проблемного регіону, який отримував гроші на картку, може нікуди не звертатися додатково, він отримає виплату на ту саму картку.

Як бути тим, хто перебуває під обстрілом і не може отримати пенсію?

«Є такі речі, на які ми вплинути не можемо. Ми виплатили людині допомогу на банківську картку. Але якщо вона знаходиться в місті, яке обстрілюють російські війська, і до якого не надають гуманітарний коридор, то ці кошти на картці не допоможуть», – зазначила Марина Лазебна.

Для того, щоб ними скористатися, потрібно дістатися місця, де є банкомат, відділення банку, безготівкові розрахунки або поштове відділення.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як додзвонитися до Пенсійного фонду України.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні