Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниКуди звертатися, якщо втратили зв'язок із близькими?

Куди звертатися, якщо втратили зв’язок із близькими?

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні створено Національне інформаційне бюро. Ця організація збиратиме і систематизуватиме інформацію про загиблих, які зникли безвісти або потрапили в полон українців.

Можна зателефонувати…

Про створення гарячої лінії Національного інформаційного бюро при Міністерстві реінтеграції повідомила віце-прем’єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

– Ця «гаряча лінія» розрахована на первинний збір інформації та комунікації з постраждалими. Лінія також функціонуватиме у месенджерах. Прошу, у кого є питання, хто хоче отримати інформацію про загиблих, зниклих безвісти, військовополонених, які незаконно утримуються Російською Федерацією, у тому числі мирних жителів, дзвоніть, і ми допомагатимемо, – сказала міністр.

Номери гарячої лінії: 16-48; (044) 287-81-65.

…або пошукати в інтернеті

Також працює телеграм-канал “Пошук зниклих”. Він допоможе тим, хто добре володіє інтернетом (за потреби можна звернутися до близьких або знайомих).

На каналі розміщують таку інформацію:

  • ім’я та прізвище зниклого;
  • рік народження;
  • фото розшукуваної людини;
  • обставини, за яких він зник;
  • контактний номер телефону.

Є й телеграм-канал, за допомогою якого можна отримати оперативну інформацію про тих, хто загубився під час війни та знайдених дітей. Для цього треба перейти за посиланням: https://t.me/dity_sos

За законами людяності

Національне інформаційне бюро ще складатиме списки полонених та загиблих окупантів. Надалі ці дані нададуть боці супротивника для обміну полоненими та інформування сімей громадян РФ про долю їхніх родичів.

Раніше ми розповідали, як переадресувати пенсійні виплати з Укрпошти на банківський рахунок.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні