Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЩо буде з виплатою пенсій у квітні: у Кабміні повідомили про зміни

Що буде з виплатою пенсій у квітні: у Кабміні повідомили про зміни

Этот материал также доступен на русском языке
Кабінет Міністрів України вніс зміни до порядку виплати та доставки пенсій, грошової допомоги на період війни.

Так, згідно з постановою 343 від 21 березня 2022 року, передбачено внести до постанови Кабінету Міністрів України від 26 лютого 2022 р. № 162 «Про особливості виплати та доставки пенсій, грошової допомоги на період запровадження військового стану» наступні зміни:

З метою забезпечення своєчасної виплати пенсій за квітень 2022 р. на території адміністративно-територіальних одиниць, на яких проводяться бойові дії та визначені Мінрегіоном із переліку, затвердженого розпорядженням КМУ від 6 березня 2022 р. № 204 «Про затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога застрахованим особам у рамках еПідтримка», фінансування та виплата пенсій особам, яким виплачується пенсія через їх поточні рахунки в банках або через національного оператора поштового зв’язку, функції якого виконує акціонерне товариство «Укрпошта» за датами виплати, визначеними Пенсійним фондом України за погодженням з Міністерством соціальної політики, що здійснюється з 25 березня 2022 р. у межах фінансових можливостей Пенсійного фонду України.

Неможливість (у тому числі технічна) доставки АТ «Укрпошта» пенсій, грошової допомоги на території адміністративно-територіальних одиниць, зазначених в абзаці п’ятому пункту 1 цієї постанови, включаючи втрату відомостей на виплату пенсій, грошової допомоги, відсутність готівки, засвідчується відповідною військово- громадянською адміністрацією.

Що буде з невиплаченими сумами пенсій через бойові дії?

Невиплачені суми пенсій, грошової допомоги включаються до виплати у наступних виплатних періодах.

Також рекомендовано 1) Національному банку, акціонерному товариству «Державний Ощадний банк України» разом із Міністерством фінансів забезпечити підкріплення акціонерного товариства «Укрпошта» та уповноважених банків готівкою національної валюти для своєчасного отримання відповідних сум пенсій та грошової допомоги їх одержувачами;

2) уповноваженим банкам разом з акціонерним товариством «Укрпошта», підприємствами/фізичними особами — підприємцями, що застосовуються електронними платіжними засобами з метою проведення оплати вартості товарів або послуг та оснащених платіжним терміналом, створити умови для безперешкодного зняття готівки одержувачами пенсій та грошової допомоги, які отримують такі виплати через поточні рахунки в уповноважених банках, у тому числі з використанням платіжних терміналів

Джерело: sud.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні