Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 26 березня – День національної гвардії України

Цей день в історії: 26 березня – День національної гвардії України

Этот материал также доступен на русском языке
26 березня – 85-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 280 днів. Цього дня у світі відзначаються День самотності, День хворих на епілепсію або «Фіолетовий день».

Сьогодні – День національної гвардії України. Сучасна Національна гвардія України – підрозділ, який входить до системи Міністерства внутрішніх справ України та має правоохоронні функції, було створено 12 березня 2014 року Законом України “Про Національну гвардію України”. До її складу увійшли внутрішні війська України, добровольці та патріоти, які стали на захист народу та державності України в один із найважчих моментів у новітній історії країни, зазіхання на її цілісність та суверенітет.

Щороку 26 березня відзначається Всесвітній день хворих на епілепсію, який ще називають “фіолетовий день”. Святкувати цю дату в 2008 році запропонувала 9-річна дівчинка Кессіді Меган, яка страждала на це захворювання. Щоб спростувати міфи про хворобу, дівчинка вигадала “фіолетовий день”, коли всі охочі можуть висловити підтримку хворим на епілепсію. Згодом ініціативу дівчинки підтримали багато світових організацій. Цього дня, як правило, відбуваються благодійні акції, на аукціонах, ярмарках та спортивних заходах збирають кошти для допомоги людям із цим діагнозом. На знак підтримки хворих на епілепсію, пропонується носити фіолетові стрічки та брати участь у відповідних заходах.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні